Boi si Vaci Episodul 1: de la afaceri inutile la sezonul de iarna


Boivacii de la putere au venit de ani buni cu ideea (buna pentru buzunarul prorpiu si proasta pentru restul lumii) sa se puna dale pe trotuarele din mai toate orasele tarii.
Utilitatea: nu-i. In afara ca si-au tras carute de bani din asta (in unele orase dalele alea schimbandu-se la culoarea noului primar la fiecare tura de alegeri), alte avantaje practice nu aduc pentru nimeni.
Aderenta respectivelor dale este dezastruoasa, fiind foarte alunecoase chiar si dupa o mica poaie.
In afara de asta, mai avem categoria alora mai colorati, care le fura bine-merci ca-s din ciment si-s bune in propria curte sau chiar in componenta zidurilor de anexe, bude, grajduri sau alte chestii gospodaresti.
Dar asta nu-i problema; boivacii le pun la loc. Sau daca lispesc cateva, eventual le schimba pe toate, ca sa mai scoata bani, din nou.
Cu ocazia acestui sezon, s-a mai vazut in actiune inca o categorie de boivaci, aia care fac totul de ochii lumii.
In multe zone din tara, au fost ceva zile de ploaie, dupa care intr-o noapte a scazut temperatura si a inghetat tot, iar in loc sa ploua a inceput sa ninga.
Dupa un pic de ninsoare, multi boivaci din diverse magazine, sau din diverse cladiri cu acces la trotuare cu dale, s-au gasit ei a fi mari viteji sa dea zapada la oparte.
In timp ce boivacii astia aruncau zapada la marginea soselelor, vehiculele altor boivaci responsabili cu dezapezirea pe sosele, o arunau inapoi pe trotuar, lasand cel mult un culoar cat pentru o persoana pentru circulatie pietoni.
Problema principala nu e schimbul asta de pase intre doua categorii de boivaci, ci faptul anterior mentionat, anume ca boivacii care au sapat in zapada de pe dale, au descoperit ca sub ea exista un strat gros de gheata, destul de imun la interventiile lor anemice.
Asa ca, au dat cateva lopeti si apoi renuntat, satisfacuti ca ei au facut treaba.
Evident ca orice trecator pe ei ii injura. In timp ce deplasarea pe un strat de zapada este acceptabila, pe gheata…’nu mai e ca vara’. Categoria cu suficient antrenament pentru a se deplasa in mars fortat sau chiar in fuga pe gheata este foarte mica, asa ca majoritatea a avut de suferit. Toti de la babe, copii, oameni normali, pana la alti boivaci care abia isi tarau ‘tonele’ si in conditii normale.

Deci, dragi boivaci, in loc sa va faceti ca munciti, mai bine abineti-va !

This entry was posted in Neutral Zone and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s