Boi si Vaci Episodul 4: au votat boivacii !


Au votat boivacii. Pentru ca asa cica trebuie. Adica au intrat boi la cabina si au iesit vaci, sau invers, dar tot in cireada.

Ce nu au habar boivacii e ca au votat degeaba, pentru ca in primul rand nu conteaza cine ce voteaza ci conteaza cine si cum le numara, in al doilea pentru ca au ales ‘democratic’, dar ca in decomcratiile care se poate acum, adica intre doua (sau mai multe) iluzii.
In sistemul asta de iluzii intr-adevar iti se da de ales, nimic de zis: cum vrei sa mori ? Prin impuscare, prin injectie letala sau pe scaunul electric ? Rezultatul e acelasi: de murit tot mori, doar ca ai de ales metoda. Esti mandru ca esti un democrat mort.
La fel si cu votarea. Ai de ales intre marile partide si marii candidati care de fapt servesc exact aceleasi interese.
Asa ca boivacii se strofoaca degeaba, aproape ca la fotbal: ca unii i-au batut pe altii si chestii de genul. Doar ca cupa e data din oficiu arbitrului iar echipele au jucat doar un amical. Cascavalul e impartit de mult.

Pe langa propaganda de dinainte, despre care nu are rost sa imi mai tocesc tastatura, avem acum si propaganda de dupa. Pentru ca dezbinarea trebuie mentinuta. Asae ordinul de ‘sus’ (o sa vedem imediat ce-i cu ‘susul’).
Ni se spune ca diaspora a votat ‘bine’ cu neamtu’ iar astia din tara care freaca menta au votat cu alalat.
Apoi ca tinerii au votat tot cu neamtu’ iar mosii cu comunismul.
Si ca Ardealul a votat pentru tara, in timp ce aialalti nu.

De fapt se vrea doar a se mentine conflictul intre respectivele tabere.

In plus, in primul rand, cei plecati din tara de peste 1 an nu ar mai trebui sa aiba drept de vot. Au plecat, pa. Ce treaba mai au cu tara ?
In al doilea rand, pe tineri ii interezeaza mult mai mult ce paine mai mananca sau nu maine, decat ‘politicile’.
In al treilea rand, demonizarea lui Ponta e comparabila cu cea a lui Ceausescu din ’89. Dar boivacii au si ochielari de cal si nu vad ca totul e asa de bine gandit incat o sa tot faca cunostiinta cu aceasi mocirla la infint dar din cand in cand parfumata altfel.

Iar sa conduci cu 10% diferenta si sa pierzi tot cu atat este foarte putin spus suspect. De fapt, matematic, e mai probabil sa cada acum pe mine un meteorit in timp ce scriu acest articol. Pai…n-o sa se intample. Dar na… e ca la loto cu marele premiu.
Ca s-a trisat e clar, ca doar totul e prestabilit…dar oricum nu conteaza la nimic. Oricare din cei doi ar fi castigat oficial, tot aia era. Tot sluga intereselor altora.

Important e ca iluziile functioneaza de minune si nu se mai trezeste lumea din ele.
Manipularile cu stanga-dreapta inca prind excelent la boivaci, care nu isi dau seama ca de fapt nu exista stanga-dreapta … ci sus-jos. Jos e cam toata lumea, iar sus aia cativa care controleaza tot ce trebuie.
Ambele tabere, asa-zise de stanga si de dreapta, sunt subordonate acelorasi interese de sus.

Ca fapt divers…vot corect va fi doar atunci cand pe buletine va exista optiunea ‘impotriva tuturor’…care probabil ar iesi pe primul loc cu peste 95%.

Iar un presedinte ar trebui sa fie ales doar cu 2/3 + 1, nu cu 50% + 1. In felul asta, micile manevre de corectie ar fi evitate, iar taberele ar fi mult mai clare. Jumatate plus un pic comparativ cu jumatate fara un pic este insuficient pentru a considera un ales ca si valid. La o proporti de peste 2:1 se schimba datele problemei.
Dar poate va intrebati ce facem daca nu obtine nici unul din cei doi peste 2/3 … e simplu: realegeri cu alti candidati. Participantii neconvingatori, invinsi sa aiba interzis pe viata sa mai candideze. Daca n-au fost in stare sa obtina 2/3 inseamna ca nu au suportul public necesar, asadar nu merta sa mai candideze vreodata.

This entry was posted in Neutral Zone and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Boi si Vaci Episodul 4: au votat boivacii !

 1. Pingback: Boi si vaci episodul 4: au votat boivacii ! – [Ro] | Overmind of Borg’s Sector | radupopescublog

 2. Pingback: De ce sa NU te prezinti la alegeri? Ce facem la vot? (II) – un text de Adrian Grigoriu (nom) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 3. Pingback: Noutăți 2015 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 4. Alin says:

  Ai sintetizat bine. ,,Divide et impera”. La fel este si cu religiile, insa nimeni nu vrea sa vada asta. Fiecare sustine ca a lui este religia cea adevarata. Tot boivaci, nu?

  • xaeus says:

   Bineinteles. Asa au fost programati de mici. Religiile au multe elemente comune, dar fiecare considera ca a lui e mai cu mot, cand de fapt originile sunt extrem de asemanatoare. Tactica ‘Divide et impera’ trebuie folosita peste tot, fara exceptie, pentru a avea efect maxim.

 5. Pingback: Iluziile functioneaza de minune si nu se mai trezeste lumea din ele |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s