Boi si Vaci Episodul 6: In cireada, de Craciun


Boivacii au fost foarte mult tratati si bagati in seama in ultimul timp. A venit vremea un episod de incheiere de sezon.

Mai e un pic si boivacii vor sarbatori Craciun. Dar ce-i aia ? Intrebati-i !
Au facut aia de la tembelizor misto de oameni intrebandu-i ce si cum, dar acum e cazul sa-si ia o palma de trezire la realitate si majoritatea alora de se cred mai cunoscatori.

Era o treaba sa si aiba boivacii habar macar un pic de adevarata semnificatie sau macar de simbolistica din spatele acestui eveniment. Nu se stie nimic, asadar se aplica efectul de turma. Pardon, de cireada.

Sa luam cateva scurt si la obiect:
In engleza, Mosul se numeste Santa Claus.
SANTA – acronim SATAN (inversarea partiala sau totala de litele e ceva tipic mesajelor sataniste)
CLAUS – acronim LUCAS (Lucifer).

Simbolistica:
– Elful verde – soparle, draci, demoni.
– Coarnele si focul (iadului) in semineu – clar, nu mai necesita explicatii.
– Capra – Baphomet, zeu-drac.
– Banditul care intra pe cos, care de fapt venea sa pedepseasca sau sa rapesca copii (a se vedea mai jos despre Ruprecht).
– Becurile din pom, pomul in sine – traditie din Scandinavia, unde se ardea in decembrie timp de 12 zile un trunchi de copac – simbol al fertilitatii, se faceau sacrificii umane si/sau animale in onoarea zeului Yule/Jul (de unde si traditia catolica cu lampa ce arde 12 zile). Luminitiele aveau si semnificatie la celti. De acolo e imprumutata iluminarea.
– Steaua – singura chestie discutabila. Da, are si semnificatie pozitiva, dar si negativa (Lumina Luciferiana).
In multe cazuri nu se foloseste steaua cu 5 colturi indreptata in sus (aia pozitiva), ci o stea cu 8 colturi…care reprezeinta de fapt soarele.
A se vedea la Vatican, Casa Alba unde au pus chair soare in varf etc. Ca asta se venereaza de fapt, nu altceva.
Originile venerarii soarelui sunt vechi.
La Babilonieni – Shamash – simbol: soare cu 8 raze, alt simbol: cruce; Osirienii – Asher – zeitatea-sef – tot soare;
Egipteni – Ra – simboluri: soare cu aripi, cruce (ank); chiar si la Azteci se gaseste o derivatie; India – inca e venerat Siu-Ra zeu suprem al soarelui.
Chiar si logo-ul Natiunilor Unite e derivat din simbolul roman de pe vremuri a lui Mithra, transmis si impus de francmasonii francezi, de unde si coroana statuii liberatii.
Ca de fapt tot engleza e la mijloc…Sun God nu Son of God. Dar asta e…o virgula schimba tot. Exista zeci de traduceri eronate si in biblie.

Cautati acum si ce semnifica 25 Decembrie: Nimrod, Osiris, Isis, Ishtar (de unde vine denumirea Easter – adica paste). Nici o legatura cu nasterea lui Isus.
Charles Dickens, autorul cartii dupa care s-a facut si film – e unul din vinovatii principali datorita caruia de fapt se sarbatoreste ceva satanisto-pagan, cu stampila de aprobare a bisericii catolice.

Mosul, e o derivatie din Sf Nicolae (Old Nick, alta denumire a lui Lucfer), in timp ce ucenicul elf de fapt e Necht Ruprecht – creatura hidoasa cu coarne – ce ne duce la capra, alt simbol satanist (Baphomet), creatura capturata de Sf. Nicolae si transformata in sclav. Imaginea Mosului e combinatie de Sf. Nick cu Odin + creatura de care ziceam mai sus. Aia a fost sursa de inspiratie.

In fine…sunt mult mai multe de spus…cautati ceva documentare. Nu pot detalia cu sutele de pagini ca iese teza de doctorat in loc de articol.

Revenind la 25 Decembrie…la romani pe 25 era sarbatoarea principala a zeitatii Mithra – simbolistica: revenirea la dominatia soarelui.

Ca scurt istoric:
Pe vremea lui Constantin lista de obiceiuri pagane a lui Eusebius e introdusa in biserica.
Sarbatoarea-orgie de pe vremea lui Aurelian se tinea intre 17-24 incheiata cu daruri si orgia suprema pe 25, tot in cinstea soarelui.
Mai cautati si despre Dionisis, Athis, Baal, tot cu 25 au legatura.

In Marea Britanie, sec 4, biserica adopta sarbatorile pagane si se face concidenta cu a Nasterii zeitatii Mithra pe 25.
Apoi, mai ‘betmen’, Papa Gregory incoproreaaza toate obiceurile pagane in biserica catolica, pentru o trecere mai usoara de la paganism la crestinatate. Logic, nu ?
In 1652 – ‘crists mass’ cum era denumita sarbatoarea, e interzisa in Anglia.
In 1656 publicul cere re-legalizarea. Vine Charles 2 si l-o re-legalizeaza. Cum adica fara orgii, crime si jafuri ? Tre’ sa fie democratie !
In 1659 se interzice si in America.
Si daca char credeti ca nasterea unui mantuitor se sarbaoreste prin baute, mancate, jafuri, crime si altele …aflati ca in 1828 se infiinteaza politia profesionista in unele state din America, exact datorita acestei sarbatori violente si scapate de sub control.
In timp, tot p-acolo, mai exista si societatea ‘sunday school’ care se ocupa cu spalarea la creier si mituirea copiilor cu acadele – mai apoi rezultatul muncii lor fiind alta sarbatoare satanista – halloween.
Charles Dickens de care ziceam mai sus, cu Christmass Carol, face experienta sarbatorii irezistibila.
Astfel in 1875 – puritanii (aia care se opuneau sarbatorii satanizate) sunt invinsi oficial si definitiv, iar in 1890 – se legalizeaza Cracuinul peste toata SUA.
Intre timp se mai aduga si reclama gratuita facuta de regina Victoria in 1848 cand s-a pozat cu copacul impodobit. Boivacii au vazut si au dat copy-paste imediat.

Vreti si parearea scripturii ? Jeremiah 10:2-5, doar un exemplu.
Bilbia interzice venerarea copacilor si oricarui simbol, bai boivacilor. Da, aici se includ si icoanele. Diavolul e ala care se vrea venerat.

Acum despre Mos Craciun si adjunctul-drac.
Mos Craciun e de fapt tot un element pagan, dar obtinut din elemente corcite din foarte multe culturi.

Inspiratii
Scandinavia – Odin – iarna se plimba pe cer si decidea cine moare si cine nu.
Anglia – Tasu-Craciun – festivalu prostilor (festival of fools) Mosul calatorea si bea cu companionul-capra cu coarne (simbol al celor ce resping pe Isus – Baphomet, am mai zis dar ma repet, ca sa bagati la neuron). Deci era un betivan care se plimba sa bea pe unde apuca, cu un drac dupa el.
Conform traditiilor bisericii romane, exista pe vremuri un episcop turc numit Nicolas – sfant al marinarilor. Dupa secole legenda spune ca el a capturat diavolul, l-a inlantuit si l-a facut servitorul lui. Da, e vorba de ce e acum Elful.
Asistenul Mosului, Necht Ruprecht de care am mai vorbit mai sus, in traditia respecitva ofera copiilor cuminti acadele si celor neascultatori biciuri. Se merge si mai departe. Cei foarte rai erau rapiti cu sacul, tot de Ruprecht.
In 1819 vine Clement Clark cu ‘A visit of St Nicolas’, ‘A Night before Cristmass’ si Ruprecht brusc devine Elf cu puteri suprenaturale.
In timp, unele culturi au scazut rolul Sf Nicolae si mai ales a lui Ruprecht si totul s-a focalizat pe ce se numeste acum Mos Craciun numit si Weihnactsmann.
Ruprecht al Sf Nicolae e inlocuit de 8 reni.
Dupa 40 ani de la lucraturile de mai sus, ilustratorul Thomas Nast, concepe imagina lui Mos Craciun printr-un desen combinand imaginea Sf Nicolae si a elfului.

Ca alt fapt divers si invatatura de minte, treaba cu mita (cadoul) e o abordare total gresita, nebenefica.
Paintii-i invata pe aia mici: copilul bun primeste cadou, ala rau nu, dar le primesc oricum de obicei de la parinti ca nu se indura sa nu le dea…asadar copiii vor vedea mai traziu ca le-au luat oricum, chiar daca au fost obraznici, asadar nu-i important sa fi bun, e totul propaganda.
De asemenea vor vedea si ca au fost mintiti in legatura cu Mosul…si bineinteles se vor intreba cu ce i-au mai mintit parintii. Deja pa partea cu barza o sa le fie clar.

Apropos de ilustratii…imaginea lui Isus este in mare majoritatea de la a lui Zeus inspirata.
Orium, cica se sarbatoreste nasterea sa, dar in schimb e venerat Mos Craciun, ca el vine cu mita. Culmea – cine se vrea venerat ? Pai da…Dracu’…evident.
Nici Sf Petru n-a scapat de copy paste. Sursa de inspiratie este zeul Jupiter. Si ca tot veni vorba de zei-planeta, documentati-va ce era Saturnalia, asta apropos de Mithra si romanii de care vorbeam mai sus.

Revenind si la evenimentul nasterii… nu se sepcifica nicaieri ca nasterea mantuitorului a fost in decembrie (pe 25 nici atat).
Dupa estimarile alora care mai stiu un pic de carte de printre marii popi, se pare ca in decembrie a fost conceptia, iar nasterea undeva la sfarsitul lui septembrie.
De unde si saracii pastori cu oile. Ca oile nu pasc iarna.

Chiar si aia 3 intelepti, nu scrie nicaieri ca erau 3. Nici data la care s-au prezentat la apel. In schimb, scrie ca au vizitat pruncul acasa, nu in grajd.

Mda…si uite asa…astea-s doar cateva.
Mai studiati si voi.
Pana una-alta, uitati-va la cireada care fuge dupa cumparaturi nefolositoare ca zombii dupa actorii principali din filmele de mana a 7-a.

This entry was posted in Neutral Zone and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s