Uniunea Europeana este Noua Uniune Sovietica


Uniunea Europeana este Uniunea Sovietica versiune 2.0 actualizata.

Mai jos, va prezint 25 de asemanari intre cele doua Uniuni. Primele 10 au fost factori principali ce a contribuit la prabusirea URSS si contribuie din plin si in UE.

URSS si UE

# Uniune URSS UE
1. Sistem monetar centralizat DA DA
2. Economie Planificata DA DA-
3. Servicii de baza centralizate DA DA
4. Datorie guvernamentala mare si in crestere DA DA
5. Participare la razboi extern DA DA+
6. Evenimente externe neprevazute DA DA+
7. Reforma, dezinformarea si acapararea puterii DA DA
8. Agitatie politica interna DA DA
9. Inflatie in crestere DA DA
10. Bailout-uri DA DA
11. Persecutii DA DA
12. Autoguvernare DA DA
13. Unipartid DA DA
14. Problema transparentei DA DA
15. Propaganda DA DA+
16. Dictatura hirtiilor DA DA
17. Apartenenta obligatorie DA DA
18. Coruptie DA DA
19. Echivalentul unui joc pirmaidal DA DA
20. Stergerea identitatii nationale DA DA
21. Dictatura efectiva DA DA
22. Gulag-ul DA DA
23. Identificarea excesiva a civililor DA DA
24. Forte de opresiune DA DA
25. Organism suprem DA DA

1. Sistem monetar centralizat
Avind la baza ideologia lui Marx, centralizarea banilor si creditelor de catre stat, in 1921 banca nationala a URSS Gosbank a luat controlul regularizarii masei monetare si a reglementat functionalitatea celorlalte banci din tara. Valoarea rublei a fost raportata la cea a dolarului (care avea inca ceva acoperire in aur). Asadar, rubla avea valoarea stabilita de stat, fara a exista o acoperire in aur a cantitatii respective. Banca centrala de stat opera in sistem fractionar, creditul oferit neprovenind din reserve, ci fiind fabricat pe loc. Adica exista monopol pe generarea banilor. Crearea banilor din nimic a dus la degradarea valorii rublei si in final la o inflatie ce a nemultumit cetatenii, reprezentind astfel o contributie semnificativa la prabusirea Uniunii.
In Europa, sistemul monetar este tot unul centralizat. Din 1998, Banca Centrala Europeana are puteri similare celei din fosta URSS de a reglementa functionalitata celorlate banci, de a stabili dobinzile de referinta si de a regularize masa monetara. In plus, moneda euro a fost ceva bazat de valoare zero din start fara vreun fel de acoperire. La fel, i s-a stability o valoare implicita de catre organismul central. Sitemul fractionar functioneaza identic cu cel din SUA si cel din fosta URSS. Aditional, bancile in UE au mult mai multa putere asupra legislativului si influenta asupra cetatenilor.

2. Economie Planificata
Economia USSR era in mare planificata de organisme abilitate pentru acest lucru. Se faceau regularizari si se impuneau norme. Interventiile cauzau economia sa ia o cale rigida si birocratica. Pietele aveau des probleme de supra productie sau insuficienta productie. Calitatea generala a produselor era medie spre joasa (cu destule exceptii), dar majoritatea aveau o durabilitate exceptionala (de zeci de ani).
In Europa de astazi, economia este de asemenea regularizata la nivel national si supranational. La fel, exista subsidiare care au norme foarte exacte.
Diferenta majora este ca nu exista o norma de productie generala la nivel de Uniune.
Control al pretului exista, dar este dictat prin alte mijloace indirecte, nu de un sistem centralizat ci de corporatiile-monopol. Calitate produselor (cu foarte putine exceptii) este una foarte joasa, aparind conceptual de ‘planned obsolescence’, adica fabricarea intentionata a produselor astfel incat sa aiba o durata de viata foarte limitata. Practic, nu mai exista pe piata produse fabricate sa fie durabile. UE are ’imbunatatiri’ – in loc de economie avem o risiponomie. Termenul de economie in contextul capitalist actual este un non-sens.

3. Servicii de baza centralizate
In USSR, toti cetatenii beneficiau de dreptul de a munci, de a avea concediu, de educatie gratuita, pensii si tratament medical. Aceste beneficii costau foarte mult statul. Odata cu imbatrinirea populatiei, aceste cheltuieli deveneau din ce in ce mai greu de suportat deoarece pensiile se plateau din contributiile clasei muncitoare active. Apoi a devenit evident ca statul devenea falimentar, asadar beneficiile s-au redus drastic, ducind la nemultumirea populatiei.
In Uninea Europeana, se beneficiaza de aceleasi servicii: educatie si sanatate sponsorizate de stat, pensii acoperite de stat. Faptul ca exista anumite institutii de invatamint private sau anumite institutii medicale private, nu schimba cu nimic in mai bine situatia. Diferenta este ca niste private fac profit unde nu ar trebui. In UE exsita aceasi problema a imbatranirii populatiei apte de munca, corelate cu cresterea numarului de pensionari. In UE, in loc de beneficii ale cetateanului avem profit privat in sectoare unde nu ar trebui ca asta sa fie scopul (sanatate si invatamint de exemplu).

4. Datorie guvernamentala mare si in crestere
Intre 1985-1989, deficitul bugetar URSS a crescut de la 1.8% la 9.5% din PIB. S-au luat tot felul de masuri de austeritate, s-au facut bailout-uri. S-a reusit o scadere la 8.5%. Totusi , pe fondul imbatranirii populatiei si existind si alte probleme, in 1991 deficitul a ajuns la 19.5% din PIB. Datoriile au ajuns prea mari pentru a mai fi platite. Uniunea s-a prabusit.
Situatia deficitului nu-i deloc mai stabila in UE. In 2007, deficitul oficial al statelor UE era de 0.8% din PIB.A crescut la 2.3% in 2008 si 6.8% in 2009. Comisia Europeana prevede o crestere continua in fiecare stat UE. Rezultatul va fi tot ala: o prabusire a sistemului.

5. Participare la razboi extern
Intre 1980-1986, USSR a cheltuit foarte mult (miliarde de ruble) cu razboiul din Afganistan. Acest lucru a contribuit semnificativ la deficitul bugetar.
Din 2002, UE a investit peste 1.4 miliarde euro doar in confictul din Afganistan. A trimis trupe peste tot unde americanii au starnit conficte. Costurile invaziilor incepand cu cea a irakului au costat UE si SUA semnificativ peste 1000 miliarde de dolari. Avem la final, cheltuieli comparative de mii de ori mai mari din partea UE.

6. Evenimente externe neprevazute
Un factor negtiv decisiv in degradarea economiei URSS a fost scaderea brusca a pretului petrolului in 1980. Asta a cauzat serioase probleme financiare.
Uniunea Europeana de astazi are parte de evenimnte asemanatoare. In 2008 era clar ca bancile sint expuse la risc din partea financiara ce tine de SUA. Colapsul de pe pietele financiare din SUA a afectat grav actiunile si in UE. Vulnerabilitatea inca exista si este mentinuta de existenta rezervelor de dolari ale statelor membre UE (peste 700 miliarde in total). O prabusire a dolarului va afecta drastic si euro si orice variatie a sa poate avea consecinte neprevazute.
Din punct de vedere al resurselor naturale, UE are probleme aditionale, fiind in parte diametral-opusa fara de fosta URSS. Cresterea preturilor la comoditati in UE face mai grea plata facturilor de import pentru guverne si companii. Acest eveniment e alimentat de tarile exportatoare de petrol si gaze. Ce se intampla in Africa sau Orientul Mijlociu poate degenera oricind si astfel pot aparea evenimente negative.

7. Reforma, dezinformarea si acaparearea puterii
De prin 1980s, populatia uniunii s-a cam plictisit de dezinformarea ce venea din partea guvernului. Ziarele incepusera sa publice informatii despre coruptie, frauda. Odata cu accidentul de la Cernobil, incercarea statului de a minimiza gravitatea situatiei nu a reusit. Politicieni gen Gorbaciov au profitat de asta venind cu propuneri de reforma. Noua politica a avut consecinte neasteptate: a inceput sa circule masiv libera informare, ceea ce la randul lor au dus la agitatie sociala.
Ceva asemanator vedem azi in UE. Criza din 2008 a fost puternic redusa de media, dar in doar citeva saptamani, populatia a venit in contact cu trista realitate a coruptiei institutionalizate din societatea UE. Scandalul din Islanda a facut treburile foarte clare, dar in acelasi timp media a incercat puternic suprimarea si prevenirea raspandirii oricarei informatii referitoare la situatia din acea tara. Apoi a intervenit criza din Grecia, unde s-a dat pe fata frauda, insa la fel, se incearca prezentarea la minim a situatiei. Pe acest fundal, la fel, exista oportunitatea de a evolua schimbari radicale (a se veda Partidul Piratilor spre exemplu). In acelasi timp, multe programe de reforma UE au luat fiinta si se aplica. Libertatea de expirmare este ingradita din ce in ce mai mult, existand azi inclusiv subiecte care sint interzise prin lege spre a fi dezbatute in public. Asta, adaugat la faptul ca toata mass-media este controlata de aceleasi forte de top, doar sporeste limitarea libertatilor, a dreptului de exprimare si libera informare. In plus, in UE avem mari imbunatatiri la capitolul control al informatiei.

8. Agitatie politica interna
In USSR , statele cele mai puternice erau slabite de restul prin faptul ca cele cu probleme trebuiau ajutate de cele puternice. Din aceasta cauza, miscarile de secesiune au devenit puternice. Incepand cu 1988, multe din state si-au declarat independenta.
In UE avem o problema similara. State puternice cum ar fi Germania sau Suedia nu sint multumite de faptul ca trebuie sa le suporte pe cele slabe, cum ar fi in acest moment Grecia. Deja anumite state iau in considerare o separare de UE.
In plus, exista agitatie interna in unele state membre. A se vedea ca exemple ce se intampla in sudul Italiei, revoltele din Franta sau problema independentei Scotiei.

9. Inflatie in crestere
Vorbeam la punctual 1 de problema inflatiei URSS. UE se confrunta cu o problema similara. Chiar daca oficial inflatia este relative mica (~3%), uitindu-ne la puterea efectiva de cumparare a euro comparativ cu cea initiala de la infiintarea euro, devine foarte clar ca inflatia exista in procente mult mai mari. In UE, se ascund mai bine cifrele reale.

10. Bailout-uri
In USSR, mari companii erau iertate constant de Banca Centrala. La fel se intampla in UE: mari corporatii, banci si firme beneficiaza de bailout-uri complete si sint mentinute in viata de catre Banca Centrala. Multe sint manevre indirecte, Banca Centrala Europeana avind voie sa cumpere valori de trezorerie, dobinzile fiind mentiunte la un nivel foarte jos, astfel permitind companiilor sa faca imprumuturi cu dobinda mica.

11. Persecutii
Oricine se opune sistemului este persecutat, proscris. Spre exemplu, cind australienii au avut curajul sa aleaga ‘un govern nu tocmai potrivit’, considerat prea nationalist, prea de dreapta de catre UE, atunci UE a proclamat noul govern ca fiind incacceptabil. Astfel de exemple sint multe.

12. Autoguvernare
Ca si URSS, UE este guvernata de un grup de oameni care se numesc in functie unii pe altii, nu rapsund in fata publicului si nu dau explicatii, beneficiaza de salarii generoase, pensii immense, sint deasupra legii si nu pot fi legal atacati. UE, ca si comitetul central din socialism, opereaza fara a tine cont de parerea cetatenilor. Uniunea are prioritate. Singurii beneficiari sint cei de la conducere, cu rudele lor puse tot de ei acolo. Muncitorii nu beneficiaza de nimic. Profitul facut de ei se duce catre cei ce nu fac efectiv nimic. Planificatorii centrali (care erau la Moscova si acum sint la Bruxelles) iau toate deciziile pe care le considera ei ca ar fi in regula, dar aceste nu corespund cu piata in mod practic. Apar lipsuri sau surplus pe piata si se dezvolta piata nearga.

13. Unipartid
In UE,ca si in socialism, s-a ajungs la un sistem politic format dintr-un singur mare partid, birocratie masiva, politie secreta si media controlata de guvern. Birocratia UE este condusa de unii aroganti care cred ca stiu ei ce-i mai bine pentru toti. In URSS era un singur partid. Nu difera cu nimic UE. Micro-partidele ce nu sporta UE nu primesc nici un fel de suport financiar si sunt incet dar sigur eliminate de pe piata sau trase pe linie moarta. Toate fotele politice mari din toate tarile UE au aceasi orientare principala. Restul, e doar propaganda si iluzia alegerii. A vota acum un partid dintr-o tara UE nu are sens pentru ca toate sunt controlate de aceleasi forte. In plus, se aplica ce a spus Stalin: ‘Este suficient ca oamenii sa stie ca a avut loc o alegere. Oamenii care au votat nu decid nimic. Cei ce numara voturile decid tot.’

14. Problema transparentei
Ca si URSS, UE a fost creata fara nici un fel de respect la adresa principiilor democratice. Mare parte din ce s-a intamplat in UE s-a intamplat in secret, fara vreun fel de participare democratica. Toate deciziile imporntante se iar fara a consulta pe nimeni. Daca ar fi fost sa fie corect, la deciziile importante ar fi trebuit sa existe referendum la nivel de Uniune.

15. Propaganda
P.U.D. (Partidul, UE, democratia ) ! – In loc de informare, avem parte de multa propaganda. Birocratii organizeaza si controleaza accesul oamenilor la informare dupa bunul plac. Oamenii sint invadati de minciuni si dezinformare. Exista multe publicatii complet interzise. Spre exemplu, cea mai vanduta carte policita din Marea Britanie nu a avut parte de nici un fel de review al vreunui ziar national. In acest timp, in Germania, conform unui sondaj, 31% nu au auzit de Comisia Europeana. Media controleaza informatia, iar propaganda prezentata este luata de buna de marea majoritate. Cum spuneam si mai sus, exista si subiecte interzise prin legi, precum si simboluri si insemne interzise (ce nu fac parte din categoria ofensatoare).

16. Dictatura hiriilor
URSS era cunoscuta pentru vastitatea de reguli, legi si reglementari. Este totusi nesemnificativa daca o comparam cu UE. Comisia Europeana a devenit o fabrica de legi si regulamente pentru orice s-a inventat vreodata sau poate cindva urmeaza sa existe. Majoritatea nu contribuie decat la gauri in buget si la profit pentru corporatii private. Aici intra tot de la regulamente absurde pina la taxe nejustificate. Micii intreprinzatori au avut, spre exemplu, parte de peste 1000 de legi separate. Avand in vedere ca unele aspecte se voteaza la o rata de cate 400 in doar 90 de minute, imaginati-va ce ar putea scapa acolo. Susitnatorii diverselor legi au 90 de secunde pentru a pleda. Apoi se voteaza. Exista asa de multe legi incat nici macar guverne nu sint in stare sa le studieze pe toate. Puterea reala e a acelora fara nume, nealesi de nimeni, care nu raspund in fata nimanui.

17. Apartenenta obligatorie
In URSS nu era legal ca o tara individuala sa vorbeasca despre iesirea din Uniune. Nu exista lege sau procedura pentru asa ceva. Nici in UE nu exista nimic clar si concret pana ce s-a pus problema iesirii Marii Britanii.

18. Coruptia
Daca de obicei coruptia incepe de jos in sus, in UE si URSS incepe din top, dupa logica: ‘ce-i al meu e al meu si ce-i al tau e tot al meu’. In ambele sisteme, avutia este distribuita dinspre muncitori inspre cei de top. Diferenta este ca in URSS cetatenii primeau locuinte, in UE locuintele li se confisca daca au datorii.

19. Echivalentul unui joc piramidal
Ca si URSS, UE trebuie sa creasca pentru a se mentine in viata. A venit in 2004 infuzia de singe nou. De la 6 membri initiali ai pietei comune, s-a trecut la 12 ai Uniunii si acum s-a ajuns la 28. Oare citi se vor mai adauga pana nu mai exista recruti ? Este de fapt un sistem priamidal, cu subordonati ai subordonatilor. Tarile noi membre vor cotiza din ce in ce mai mult pentru din ce in ce mai putine beneficii, in timp ce beneficiile mari le au tarile fodatoare.

20. Stergerea identitatii nationale
In fosta URSS, cetatenilor li se spunea sa isi lase la oparte identitatea nationala. Ei trebuie sa se considere cetateni URSS. Exact asta face UE – distruge si absoarbe identitatea nationala a tarilor membre. Se distruge sistematic cultura, se infecteaza si distrug datinile, obiceiurile si traditiile tarilor membre.

21. Dictatura efectiva
In URSS, exista sistemul de dictatura ideologica. Asta gasim si in UE. Scopul UE este de a forma un super-stat, care sa conserve si sa raspindeasca propriile principii si ‘corectitudine’ politica. Nu i se poate opune nimeni din lipsa de fonduri si suport. In toate tarile UE, majoritatea partidelor suporta UE, iar cele ce nu o fac sint eliminate mai incet sau mai rapid. Organizatiile care reprezinta interesul national sint oprite de la putere, nu au acces la fonduri, la piata media si sint considerate extremiste, rasiste, teroriste.

22. Gulag-ul
Daca in URSS aveam un gulag fizic, in UE avem unul intelectual, o versiune imbunatatita. Orice vedere diferita de cea impusa oficial este dificil spre imposibil de publicat si nu are acces la nici un fel de dezbatere media. Orice discurs sau publicatie anti-UE este privita ca o crima si tratata ca atare. Daca citezi constitutia esti suspect de terrorism, daca vrei sa organizezi un protest public esti inconjurat de trupele de opresiune si la prima privire necorespunzatoare, arestat si bagat la racoare. Daca iti paeri drepturile imporiva unei corporatii care vrea sa te jefuiasca esti stramutat. Exemple exista in numar arhisuficient.

23. Identificarea excesiva a civililor
In URSS, trebuia sa ai document de identificare asupra ta. In UE, se implementeaza ceva de nivel mult mai avansat. Se ajunge usor, usor la cip-uri. Scopul este unul singur: restrangerea libertatilor civile. Libertatea e usor de pierdut si greu de obtinut. Ar trebui ca asta sa fie clar pentru toata lumea.

24. Fortele de opresiune
Fortele de politie din UE au acum chiar mai mari privilegii decat temultul KGB. Pot intra peste tine, te pot aresta (si pe termen nelimitat, a se vedea Patriot act din SUA, urmaeaza aceasi implementare si in UE) si nu poti face nimic in situatia asta. Asadar, EU e o organizatie fascista. Atat la nivel intern cat si extern

25. Organism suprem
In URSS, legile centrale aveau prioritate in fara oricaror legi la nivel de stat. In articolul 9 din constitutia UE: ‘Constitutia si legea adoptata de institutiile Uniunii, in exercitarea competentelor atribuite de Constitutie, au prioritate asupra legilor statelor membre’. Adica, UE va fi sursa propriei puteri.
Traiasca Uniunea 2.0 !

Diferenta semnificativa intre Uniunea Europeana si cea Sovietica: avem steg albastru in loc de steag rosu !

This entry was posted in Mind Wars, Neutral Zone and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Uniunea Europeana este Noua Uniune Sovietica

 1. xaeus says:

  Documentar pe tema asta:

 2. Lucian Ilea says:

  Gandeste-te la situatia urmatoare:23 de milioane de salbatici ies concomitent din padure si formeaza un stat numit Romania care e de fapt o corporatie cu 23 de milioane de angajati
  Ei au nevoie de bani pe care ii bat sau ii tiparesc,au nevoie de armata care sa ii apere au nevoie de pensii pt batrani de educatie pt copiii lor si de sanatate pt ei
  cum se organizeaza ei?care e contractul social?
  sigur ca lucrurile sunt mai complicate”;noi atlantii traim in era galactica si salbaticii tocmai ies din padure si noi trebuie sa traim cu ei
  A deci avem de -a face cu 23 de milioane de salbatici care cred ca lor lis e cuvine totul de-a gata si fara efort si fara bani pt ca ei se pun in pielea noastra si confunda civilizatia cu beneficiile civilizatiei care apar dupa mii de ani de evolutie sociala
  deci tie nu ti se pare normal sa platesti educatia pt tine si copiii tai?sau sa platesti un doctor care te vindeca?de unde vine ideea COMUNista ca toti au dreptul ,ca totul tre s afie gratuit si pt toti ca nu trebuie sa fie profit
  daca nu exista profit nimeni nu misca un deget
  du=te in spitalele din Romania si o sa te convingi de adevar

  • xaeus says:

   Din moment ce sunt taxat din nastere (da, emiterea unui certificat de nastere costa) mi se pare corect sa beneficiez de minimul suficient existentei. In caz contrar, daca nu beneficiez de nimic, nu are de ce sa aiba cineva dreptul sa imi solocite taxe sau impozite sau alte forme de jaf. Omenirea o sa functioneaza bine doar cand nu va mai exista banul.

  • Cugetatoru' says:

   Da, tocmai din “dorinta” de a realiza numai profit ( multi isi pierd “mantuirea” atat a sufletului cat si a sanatatii:)….cand iti bagi dosul la bataie pt. un anume castig ( dai totul ce ai mai bun din tine….ajungi doar o hooker banala pe care multi nu mai dau 2 bni dar , tu , acela ca “luptator modern” ce esti ; nu o sa te intereseze ce “profesezi” atata timp cand castigi bani ( si nu, numai).

   Mai bine , salbatici ( ca doar cine va avea tupeu sa-i domesticeasca si mai ales cum)….de fapt, primul pas al omenirii a fost acela de a creea o lume perversa ( in care nimeni sa nu-si dea seama incotro se indreapta); ca altfel am fi vorbit acuma despre altceva si nu despre lucruri materiale si neesentiale pt. oameni normali ( dar la urma, urmei cine poate fi considerat normal in ziua de astazi…..cum am purtat o discutie cu un amic si imi spune, cine crezi ca poate judeca lumea daca e buna sau rea ( ca daca ne gandim la Doamne, Doamne, facem o mare greseala), asa ca imi spune: fiecare alege o tabara, fie esti cu unii fie esti cu ceilalti ( atuncea, vei fi considerat normal de unii iar de ceilalti nebun sau invers).

   Asadar, toti au un “dusman” comun ( fie sunt comunistii , fie sunt extraterestrii etc. ) sau din celalata tabara ( fie sunt capitalistii , fie un nou specimen denumit barbat cu atributii feminine) si vor incerca sa-si apere interesele ( mai ales in fata publicului larg, nestiitor de nimic PRACTIC, eventual sa-si faca o frectie usoara la subsuoara:). Ca, daca te uiti sau indiferent unde iti indrepti privirea cat si auzul o sa auzi tot aceleasi bazaconii ( vinovatii sunt comunistii, extraterestrii, D-zeu, capitalistii s.am.d.. ). Nimeni, nu o sa spune ca vinovatii suntem noi toti ( incluzand , batranii cat si copiii care deja trec de anumite varsta dar tot imbratiseaza valorile morale infecta lumii moderne….asa au fost invatati; prin educatie scolara cat si de la parinti). Ca , sa nu-i mai pomenim pe oamenii in toata firea ( nu stiu in ziua de astazi, REPET ce sa aleaga sa faca, vezi individul asta ce spune, ca: “daca nu e profitabil sa faci ceva nu misti un deget”).

   Adica, cum vine asta….daca faci ceva de capul tau nu meriti sa traiesti ( daca alegi sa nu faci parte dintr-un sistem material corupt , bolnav si autodistrugator ( nu meriti sa traiesti…..cand nu ai de unde alege sau mai important ce sa alegi ca sa supravietuiesti intr-o lume materiala; trebuie sa mori). Asta e mentalitatea multora ….si cu asa mentalitate lumea ramane in acelasi stadiu de putrefactie morala si spirituala, deoarece nimeni nu vrea sa lupta cu dusmanul vizbil tuturor si anume : LACOMIA, PROSTIA , LASITATEA ( fuga e rusinoasa dar e sanatoasa),PREJUDECATIILE, COMPROMISURI etc. .

   Nimeni, nu se gandeste la lumea din jurul lui ( ci numai la el….individualitatea produce toate “boliile” descoperite sau inca nu intr-o societate intoarsa pe dos ( ca daca omul ar reactiona cu cei din jurul lui si asa ar cunoaste de unde provin toate problemele si asa ar cauta cu totii rezolvarea lor….altfel toti cauta cum sa se imbogateasca si sa nu moare de foame in primul rand ( cand , toti au cam aceeasi educatie sau aceleasi “invataturi” au primit-o de la invatatori/profesori/parinti). Iar, ceea ce au primit stiu doar acelasi lucru sa ofera ( nimic mai mult….nu il duce capul/capatana sau nu-i intereseaza; poate n-ar avea nici farmecul vietii o esenta a ei cand toata lumea s-ar gandi cum se faca in asa fel incat sa nu produca suferinta dar nici bunatate excesiva)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s