Deoarece termenul din titlu a fost folosit de ceva vreme in articole, dar nu a fost corespunzator definit, era cazul si de ceva definitii, conforme cu limba romana.
Boivacii/boivacile reprezinta acea categorie de persoane care a intrat undeva bou si a iesit vaca, sau invers, care nu sunt instare sa gandeasca pe cont propriu, au un aspect si/sau comportament asemanator cu boi respectiv vaci si/sau IQ in jurul valorii unui caine. Uzual, aceste persoane ocupa excesiv de mult spatiu, atat datorita masei corporale extinse cat si datorita obiectelor nefolositoare aflate in jurul lor. Aceste persone nu pot comunica logic, impotriva lor nu se pot folosi argumente, fiind imune la asa ceva datorita IQ-ului si/sau spalarii la creier / formatarii rezultate in urma mijloacelor de propaganda. De asemenea, in majoritatea situatiilor, ingurgiteaza excesiv cam orice fel de continut si prezinta mirosuri greu suportabile. Recent, numarul lor este in crestere exponentiala, riscand sa ajunga sub-specie dominanta datorita, alaturi de alti factori externi, ratei mari de impuiere.
Comportamentul lor este de natura contagioasa, mai toate zonele Planetei prezentand o rata de infectie ridicata. La intalnirea lor se recomanda evitarea.
Declinarea substantivului
Singular Plural
Nominativ-Acuzativ M bouvac boivaci
Nominativ-Acuzativ F bouvacã boivaci
Exemple: un bouvac, o bouvacã, doi boivaci
Articulat M bouvacul boivacii
Articulat F bouvaca boivacile
Exemplu: Bouvacul negru fuge dupã bouvaca maro.
Dativ-Genitiv M bouvacului boivacilor
Dativ-Genitiv F bouvacii boivacilor
Exemplu: Burgerul bouvacului nu ii place si boivacii.
Vocativ M bouvacule boivacilor
Vocativ F bouvaco boivacilor
Exemplu: Bouvaco, du-te si impuscã-te !
Specie boivacimea
Exemplu: Boivacimea vegeteaza.
Forme Adjectiv bouvacit, bouvacitã, boivaciti, boivacite
Bouvacit/bouvacita – care si-a pierdut capacitatea de a judeca pe cont propriu, ajuns(ã) sau adus(ã) intr-o stare zombie/dronã/legumã umblatoare dar isi mentine posibilitatea de a interactiona aparent normal.