Ziua incompetenţei


        Vă întrebaţi ce-i asta ? Păi exact ce se înţelege. O zi a incompetenţei, care trebuie sărbătorită în fiecare an. E bun aşa ceva ? Sigur, ar trebui să fie evident. Avem incompetenţi peste tot: de la vînzători la politicieni. E un mare concurs de incompetenţă la noi în ţară…cu multipli cîştigători…de fapt…cu majoritate cîştigătoare.
Toata lumea vrea sa fie cît mai incompetentă. Dacă totuşi vînzătorul poate mai are o scuză pentru incompetenţă, că poate n-are nici şcoală, nici pregătire, un specialist într-un domeniu de activitate nu are. Ăla nu se mai poate scuza. El e pregătit în domeniul respectiv. Totuşi, 9 din 10 în orice domeniu sînt în momentul ăsta total incompetenţi chiar în acel domeniu. Am constatat asta în absolut toate domeniile de activitate cu care am avut de-aface. Cîteva zeci.

La politician e şi mai grav. Politicianul excelează în incompetenţă. Nici nu are cum să fie competent pentru că, spre exemplu, un ministru e pus să conducă un minister într-un domeniu de activitate unde nu ştie absolut nimic. El e pus acolo că s-a dus cu saru-mîna unde trebuie, nu că ar avea o minimă legătură cu domeniul respectiv. Dar oficial nu-i problemă: îşi fabrică un doctorat şi gata, e competent pe hîrtie.

        Luînd asta în considerare, ziua incompetenţei ar trebui evident să aibă o semnificaţie politică. Pai haideţi să ne gîndim: cînd s-a născut în ţară la noi incompetenţa pe toate planurile ?
E simplu: imediat după 1989. Ca atare, Ziua Incompetenţei o declar a fi oficial data de 20 mai. La 20 mai 1990 au fost alegerile ‘democratice’.
S-a ales cu succes incompetenţa iar apoi s-a reales de fiecare dată, fără excepţie. Alegerile între incompetenţii de mai multe nuanţe continuă şi azi. Iluzia e menţinută (şi cu gaz pe foc dacă trebuie), incompetenţa şi trădarea continuă în acelaşi ritm.

        Aşadar, pe data de 20 mai, uraţi şi voi tuturor incompetenţilor pe care ii ştiţi un călduros ‘La mulţi ani !’. Nu contează ce-s: colegi, şefi, meşteri, primari, etc. Felicitaţi-i pentru incompetenţa lor ! Spuneţi-le ca anul viitor ii premiaţi. O bomboană, un cap în gură, orice – premiu să fie !

        Daca tot avem acum ziua asta, trebuie să avem în fiecare an şi un incompetent premiant, un locul întîi.
Premuil întîi pentru 2017 an se acordă în unanimitate şi cu un avans zdrobitor în faţa oricărui alt concurent domnului Preşedinte Klaus Iohannis. Acesta a fost aşa de incompetent încît nici macar să respecte constituţia ţării nu a fost în stare. Altceva nici nu mai merită menţionat comparativ cu asta !

This entry was posted in Neutral Zone and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ziua incompetenţei

  1. Pingback: Covidul omoară limba română | Overmind of Borg's Sector

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s