Covidul omoară limba română


«««Ca in multe alte situații unde s-au împrumutat cuvinte din limba engleză fără să fie necesar (spre exemplu capabilitate, altă monstruozitate) agramații disfuncționali au mai scos una: „distanța socială. Expresia a fost introdusă în limbajul public oficial de către președintele desemnat al României.

«««Expresia „Distanțare socială” este o aberație semantică și lingvistică. Sintagma vroia să inducă ideea distanțării fizice, interpersonale, nu „sociale”.  Formularea standard debitată în toate mass media formatată si retardată este ceva de felul: „cetățenii trebuie să păstreze distanța socială de 1,5-2 metri”. Dar „idioții analfabeți utili” nu au habar, din cauza ignoranței și a lichelismului lor, că distanța socială nu se măsoară în metri, ci în ranguri, în categorii sociale situate pe scara ierarhiei societății. Deci avem așa ceva în limba română, dar are cu totul alta semnificație. Se referă la păturile sociale. Așa cum era diferență între țărani și grofi, cum e acum între sclavi și aia care conduc țara spre dezastru.
„Distanțarea socială” se realizează și se manifestă atunci cînd un fiu/fiică de țăran, cioban, sclav sau orice asemănător ajunge printr-o minune medic, academician sau pe orice poziție respectabilă, recunoscută. Daca nea Ion ajunge academician din familia de țărani, se poate spune ca Ion s-a îndepărtat, s-a distanțat de starea socială la care au rămas părinții săi țărani, ajungînd într-o clasă socială de un rang mai înalt în ierarhia socială, aceea a intelectualilor sau specialiștilor. Se poate spune astfel că apărut o distanță socială între genitori și descendenți, în cazul de fața între Ion si familia sa.
Asta înseamna bai boivacilor „distanțare socială”.

«««La noi „idioții analfabeți utili” au luat „social distance” din engleză, au băgat-o pe net la traducere automată și a ieșit ce s-a văzut.

«««„Furculision”, mon idiot ?!

«««Expresia „distanța socială” a fost introdusă în limbajul public oficial de către președintele desemnat al României, Klaus Werner Iohannis, prin discursurile confecționate de „idioții analfabeți utili” pe care i-a strîns în preajma sa. Și i-a tot dat cu „distanța socială” în toate comunicatele prezidențiale, în toate discursurile guvernamentale, în toate ordonanțele pseudo-„militare“ și în toate mijloacele de propaganda de pe ecranele tuturor televiziunilor și nu numai.

«««Mai țineți minte Ziua incompetenţei ? Pai de atunci (2017) pînă acum,  premiantul ramîne același.

«««Limba Română face parte din Patrimoniul Național, care ne definește identitar ca popor, națiune și stat. Nu vă mai bateți joc de ea !

«««Ar mai fi destule de spus, dar am vrut să las ceva scurt și la obiect. Voi detalia ceva aspecte derivate cu alta ocazie.

········

«««Nota redacției: “î”-urile sînt intenționate, ca să nu comenteze vreun bouvac.

 

This entry was posted in Mind Wars and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Covidul omoară limba română

  1. Luisa says:

    pai, da. are dreptata Iohannis, sa pastrati distanta sociala, adica sa va vedeti lungul nasului, voi, astia, palmasii si sa respectati distanta sociala fata de ei, alesii…:)

  2. Asta din cauză că lacheii care au primit instrucțiunile în plic, mai exact angajații lor pe pile, cunoștințe și relații au tradus termenii din engleza americană mot-a-mot, fără să adapteze textul la limba română. Așa au apărut și aberații precum suportiv, determinare, focusat, face sens și alte aberații. Pe urmă mai sunt și romgleziții. Auzeam de curând o tâmpită la TV care spunea că ea nu este genul de om care pune ”leibăluri”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s