Reteaua Romaneasca Live – o creatie digitala a securitatii


——Asa numita “Reteaua Romaneasca” se vrea a fi o alternativa la Facebook, fara cenzura, fara strangere de date personale. Cel putin asa o lauda autorii.

Acesti autori vor sa creeze alternative la toate retelele de socializare mari (cum ar fi Twitter, Instagram si altele – veti vedea lista mai jos) si chiar sa faca o alternativa la Youtube.

Daca pana aici suna bine, vestea trista este alta: tot sistemul asta este controlat de SECU. De fapt, “Reteaua” este un sistem de colectare de date personale. Toti nemultumitii anti-sistem veniti de pe alte retele de socializare vor fi centralizati si indosariati in mod foarte detaliat (cu toate datele personale corespunzatoare, inclusiv buletin).

—— In cele ce urmeaza voi detalia cateva astpecte ce ne duc direct spre aceasta concluzie.

Din p.d.v. tehnic, site-ul reteaua-romaneasca[punct]live este pratic un sablon de Facebook adaptat (Si sa nu-i mai aud ca se lauda ca fac ei si dreg ei. Site-urile respective sint sabloane/template-uri care se cumpara si se adapteaza foarte usor – aia e tot). Se pot vedea inca ramasitele versiunii originale in engleza daca sapati destul de adanc pe site. Dar nu asta este relevant. Ce mi s-a parut extrem de suspect mai mult decat ca site-ul este gazduit in afara (ca si domeniul) este faptul ca foloseste serviciile Cloudflare, care ofera printre cele mai avansate metode de protectie prin serviciile lor. Astfel de protectie folosesc gianti mari cum ar fi companiile de comunicatii, CISCO, firme producatoare de hardware si alti din astia puternici. Ce cauta un prapadit de site cu cativa ultilizatori sa fie protejat de Cloudflare?

Partea de mai sus ar trebui sa fie foarte suspecta pentru orice IT-ist cu minim de experienta in ale net-ului.

—— Neo-marxistul principal este infiltrat si prin multe grupuri de Telegram unde isi face reclama “Retelei”. Ne prezinta frumos, singur si nesilit de nimeni, lista neagra cu site-urile de strangere de date ale SECU:

Spameaza constant multe grupuri Telegram unde e o sansa mica sa fie si patrioti adevarati pe acolo. Bineinteles ca pe unde il mai prind ii dau un pic de flit, cat de neosecurist e el.

In cazul de mai sus minte cu nerusinare ca sistemul lor cel mai tare de securitate nu foloseste inteligenta artificiala si astfel de tehnologii. I-am demonstrat direct cu poza de pe site-ul Cloudflare ca nu e asa. A ramas ca Mutu cand a ratat 11m. De pe unul din grupuri si-a si sters respectiva reclama.

Pe grupurile pe care mai bantuie face in mod continuu reclama: vrea bani pentru “dezvoltarea” site-urilor (ce ba, nu iti da SECU destui? sau e tot strangere de date? ) si vrea utilizatori verificati cati mai multi. Pai ce obiective sint astea? Platforma principala cica este de “dezvoltare personala”. Hai sa mori tu. Adica un MISA al sistemului, sau ce?

Se lauda ca permite libertatea de exprimare fata de Facebook si altii, dar in acelasi timp nu permite discutii politice, despre vaccinare sau alte lucruri sensibile sistemului. Deci din nou minte cu varf si indesat.

—— Sa nu uitam de partea cu aplicatii de mobil. Pai ce credeati, ca nu v-ar spiona si tot continutul telefonului? In zilele noastre daca ai acces la telefonul cuiva ai acces la tot. E atat de simplu.

—— Membrii administrativi cer continuu dezvaluritea completa a identitatii utilizatorului, cica sa nu ai cont fals, sub pseudonim. In acelasi timp, administratorul foloseste pseudonimul de “Neo” (e un “plavanica” de la SECU obsedat de Matrix) si mai are inca vreo doua-trei personalitati multiple cu nume de mari domnitori de la noi (ceea ce este o insulta la adresa domnitorilor respectivi). Pai mai gogul “Neo”, daca vrei ca utilizatorii sa isi dezvaluie identitatea nu ti se pare normal ca in primul rand sa o faci tu? Ia pune tu legitimatia de la SECU cu poza ta si apoi sa ceri altora sa isi dea toate datele personale. Si mai pune-i si pe restul din grupul administrativ de Retea sa faca la fel.

Mai sus parte din echipa SECU de pe site. Vreo 2 cel putin cu personalitati multiple. Iar Stefi e o tipa care parea foarte nevinovata cand aparea la emisiune TV sa fara reclama Retelei, dar chiar de atunci mi s-a parut ceva suspect pentru ca prea vorbea ca la carte si evita sa spuna orice informatie cu adevarat relevanta. Deci i se vedea “progamarea”. Tot pe la acelasi tip de emisiune mai apare un alt securist cunoscut, care se da mare si tare si in “energii”. Alta poveste, nu intram in detalii. Uitati-va la emisiunile de pe Youtube daca va intereseaza cum arata cele doua personaje.

—— Acum haideti sa dam o tura prin site ca sa va fie clar cu cine avem de-aface.

Primul lucru care apare la inregistrare este asta:

Deci pasul 1: avem IP si locatie exacta a utilizatorului. Plus detalii despre browser si alte banalitati.

Pasul 0 sau 2 (depinde de metoda de inregistrare) este chiar ce se intampla la logare:

Pai mai “desteptilor” daca vroiati izolare si independenta fata de aia mari gen Facebook, de ce permiteti logare pe site prin ei? Ca ati legat site-ul implicit de ale lor si ati facut rahatul praf. Plus ca existe si alte posibile bug-uri care se pot exploata. Plus ca se pot extrage informatii despre profilul de Facebook al celui care foloseste o astfel de autentificare. Deci iar confirmam minciuna independentei. Nota: poza este de pe reteaua[dot] eu, site tot de-al lor. Pe cel initial ultima data cand am verificat mai era doar logarea cu Gmail.

Pasul 3: imediat dupa inregistrare, daca ne uitam la setarile de confidentialitate, observam ca totul e pus implicit la liber.

Deci toata lumea vede tot. Bun. Foarte faceboocist.

Pasul 4: culegerea de date private. Avem urmatoarele:

Vor date personale corecte si complete, locatie, unde lucrezi, unde ai facut scoala si cu cine “ti-o tragi”.

Bravo, procedura operationala standard in zilele noastre. Daca nu completezi acolo nimic, ti se atrage atentia sa o faci, iar daca nu faci minimul necesar, adica nume real si locatie, te zboara de pe site. Foarte “prietenesc”, n-am ce zice.

Dar nu se opreste strangerea de date aici.

Se mai cer si link-uri cu profil de pe fiecare site mare de socializare.

Pai profilul psihologic trebuie analizat cat mai in detaliu, nu? Logic.

Iar acum avem buba cea mai mare. Pe ce insista ei mult. Cica sa ai profil validat.

Doar C.I. sau pasaport. Validate si cu alta poza independenta. Nimic “important”.

Bai astia, voi de GDPR ati auzit?

Care este necesitatea legala a colectarii datelor?

D-asta v-ati gazduit in afara site-urie, ca in Romania ar fi fost inchise instant la prima reclamatie.

Si draga Neomarxist, eu nu am incalcat GDPR publicand aceste informatii, ca doar m-ai ajutat tu: te-ai ascuns sub pseudonim. Ca sa folosesc jumate de citat faimos: “I find your lack of balls distrubing”.

—— Simbolistica pe site exista si ea in logo-uri si insemnele folosite. Nu o sa o detaliez ca nu are rost. Va las pe voi sa o descoperiti. Oricum mi-a ajuns cand am vazut poza cu Pamantul plat.

—— Mare atentie toata lumea de pe Telegram: aplicatia e sigura doar folosita corespunzator. Deja daca ati comunicat prin mesaje private sau pe grupuri in care nu stiti cine bantuie, puteti fi localizati foarte usor.

—— Mare atentie si unsfat pentru adminitratorii de grupuri de Telegram: infiltratorii vor incerca, pe toate grupurile suficient de mari, sa se bage in seama cu voi si pe termen mediu-lung sa obtina privilegii de administrare pe calanul vostru. Apoi vor elimina pe orice incearca sa dezvaluie ce se intampla. Deci nu mai dati admin la toti bagatorii in seama. Dati doar la cei care va sint apropiati si ii cunoasteti personal.

—— Aditional la dovezile prezentate, am si confirmari mai directe ce sustin cele afirmate. Nu detaliez pentru a proteja identitatea respectivilor. Si nu am prezentat tot. Mai sunt detalii folosibile dar am aratat mai mult decat suficient ca sa nu existe dubii in ceea ce priveste “Reteaua Romaneasca”….a….”Secureasca”.

—— Concluzie clara: sistemul “Retelei” este sub control SECU si are ca scop identificarea potentialilor oameni care ar putea fi impotriva sistemului.

——

This entry was posted in Mind Wars and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Reteaua Romaneasca Live – o creatie digitala a securitatii

  1. xaeus says:

    Dragi boivaci SECU responsabili cu dat rating-uri, macar puteati sa folositi alte IP-uri pentru tentativele impotriva acestui articol. Nici de atata lucru nu sinteti in stare. Hai flit. Mai bagati pana la 1000 de stelute. 10x. Patriotii v-au ginit oricum de la inceput si nu au pus botul la strangerea voastra de date.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s